Projectinrichting

Een werkomgeving die naadloos aansluit op de behoeftes van uw medewerkers, klinkt dat niet fantastisch? Sterker nog: een omgeving die niet aansluit op de behoeftes van de mensen die zich hier dagelijks in bevinden staat ontzettend in de weg. Het belemmert onder andere creativiteit en samenwerken. Wilt u van uw bedrijf een inspirerende plek voor uw medewerkers en relaties maken? Wilt u functioneel gebruik maken van meubilair en vierkante meters? En gaat u ook nog eens voor duurzaam en prijsbewust? Dan bent u bij Zsen helemaal aan het juiste adres! Wij staan te popelen om samen met u aan de slag te gaan.

Circulariteit

Ooit was het credo: het kan niet op. Maar het kan wél op. Onze aarde is geen onuitputtelijke bron van grondstoffen die continu in onze behoefte aan vernieuwing moet voorzien. Het is volgens Zsen de hoogste tijd om daar ook daadwerkelijk acties aan te verbinden.

Al sinds het ontstaan houden we ons bij Zsen bezig met het duurzaam ontwerpen en inrichten van kantooromgevingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Ons uitgangspunt: zo weinig mogelijk materialen onttrekken aan onze planeet. Dat doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het volledig opnieuw inzetten van reststoffen. Maar dat is zeker niet de enige manier waarop wij werken. We leggen je hieronder graag meer uit over onze werkwijzen!

Revitalisatie

Wij blazen meubels nieuw leven in! Veel kantoormeubilair dat wordt vervangen, is nog lang niet aan het einde van zijn levensduur en kan dankzij revitalisatie nog volwaardig een volgende ronde mee. Deze manier van werken is milieubewust, budgetbewust en past perfect in de kantooromgevingen van de toekomst. Een belangrijk uitgangspunt van ons hierbij is dat u niet hoeft in te leveren op de functionaliteit of aantrekkelijkheid van een meubelstuk t.o.v. een nieuw exemplaar.

Voorbeelden van revitalisatie zijn het herstofferen van stoelen en het vervangen van de bureaubladen. Ook het opnieuw spuiten van allerlei bestaande meubels behoort tot de mogelijkheden. Of misschien heeft u zelf wel een prachtig idee?

Bekijk hoe wij al veel spullen een tweede leven hebben gegeven via deze foto’s!

Hergebruik

Waarom zou u nog iets nieuws aanschaffen als alles er al is? Juist daarom bespreken wij altijd met u hoe we zoveel mogelijk van de al bestaande materialen kunnen hergebruiken in uw nieuwe omgeving. Een belangrijk uitgangspunt van ons hierbij is om eerst te kijken naar hergebruik van het product, vervolgens naar hergebruik van onderdelen en tot slot naar het hergebruik van grondstoffen. Zo halen we altijd het maximale uit het hergebruik!

Hoe vaak schaft u nieuwe meubels aan? In Nederland is een groot overschot aan kantoormeubilair. Veel bedrijven vervangen hun inrichting elke 5 à 6 jaar. Daardoor belanden veel kostbare grondstoffen onnodig bij het afval. De laatste jaren komt hier langzaam verbetering in.

Bij Zsen doen we graag nog wat extra’s. We beloven u dat we niets nieuws meer aanschaffen als u dit niet wenst. We gebruiken in dat geval alleen bestaande meubels die we repareren en opknappen. Als dat niet kan, maken we van oude meubelonderdelen iets geheel nieuws.

Klik hier voor meer foto’s van slimme oplossingen!

Upcycling

Naast de voorgaande creatieve oplossingen doen wij ook nog eens graag aan ‘upcycling’. Dat betekent: bestaande materialen een nieuwe functie geven. Telkens weer een prachtige uitdaging en een kwestie van creatief om je heen kijken! De oude Rabobank-kluisjes op deze foto kregen een nieuwe functie. Ze dienen nu als wandbekleding en zijn een unieke sfeermaker.

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle (C2C) is eigenlijk een ontwerpfilosofie, bedacht door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Volgens hem staat het principe van ‘afval’ eigenlijk gelijk aan ‘voedsel’. Elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt moet ook weer kunnen worden hergebruikt. Dit lijkt op recycling, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik. Het gaat hierbij dus om upcycling (iets nog beter of net zo goed maken). Wat kunnen we voor u gaan upcyclen?

Klik hier voor meer foto’s van enkele vernieuwende ideeën!